fbpx

Fotoprint

Digitale fotoutskrifter er tradisjonelt blitt gjort på halvmatte papirer, gjerne Luster-papir, fordi dette er det papiret som har gitt best mulig bildekvalitet. Ny teknologi gjør at det i dag er mulig å få svært bra bildekvalitet, også på helt matte papirer og spesialpapirer.

Alle fotoutskrifter blir gjort med Epson Ultracrome PRO pigmentblekk. Uavhengige tester viser at dette blekket har en holdbarhet på opp mot 400 år. For å oppnå en slik holdbarhet må print være gjort på et syrefritt papir. Dersom holdbarhet er vesentlig, bør du velge et av våre syrefrie papirer.

Fotopapir laget for pigmentprint er et høyteknologisk produkt bestående av flere ulike lag. Det er først og fremst selve papirbasen og det øverste laget (coatingen) som gjør papirene ulike. For å oppnå best mulig detaljgjengivelse og et nøytralt uttrykk, ønsker de fleste fotografer en helt slett eller nokså slett overflate. Men mange motiver vil også gjøre seg bra på et papir med noe struktur.

Pris blir beregnet ut fra størrelse på bilde og eventuell hvit kant rundt selve bildet. Vi har ingen standardstørrelser, pris blir beregnet ut fra hvor mye papir vi bruker for å lage bildet. Fyll inn mål på bildet på bestillingssitden, så beregnes pris automatisk.

Vi har delt papirene inn i fire ulike kategorier. Alle disse papirene egner seg godt til fotografier. Er du usikker, så send oss gjerne en bildefil, så anbefaler vi et papir.

Matte papirer med slett overflate

Vårt mest solge fotopapir

Canson Rag Photographique

Matt syrefritt kunstpapir med ultraslett overflate. Velegnet til digitale trykk og reproduksjoner. Også mye brukt av kunstfotografer og naturfotografer fordi det det matte og slette papiret gir en svært bra detaljgjengivelse.

 
Fra 1160 pr. m2
Rimelig brukspapir

Epson Enhanched Matte Paper

Matt brukspapir med helt slett overflate. Velegnet for prøveprint eller til tidsbegrensede utstillinger. Papiret er ikke syrefritt og kan derfor gulne over tid.                                                                                                                                                    

 
Fra 760 pr. m2
Helt hvitt kunstpapir

Epson Fine Art Cotton Smooth Bright

Matt syrefritt kunstpapir med helt slett overflate. Velegnet til digitale trykk og reproduksjoner. Også mye brukt av kunstfotografer og naturfotografer fordi det det matte og slette papiret gir en svært bra detaljgjengivelse.

 
Fra 1160 pr. m2
Naturlig hvitt kunstpapir

Epson Fine Art Cotton Smooth Natural

Matt syrefritt kunstpapir med helt slett overflate. Velegnet til digitale trykk og reproduksjoner. Også mye brukt av kunstfotografer og naturfotografer fordi det det matte og slette papiret gir en svært bra detaljgjengivelse.

 
Fra 1160 pr. m2

Matte papirer med struktur

Myk struktur

Epson Velvet Fine Art Paper

Matt syrefritt kunstpapir med myk struktur. Velegnet til digitale trykk og reproduksjoner. Også godt egnet til fotografier dersom en ønsker litt struktur i papiret. Den fløyelsmyke strukturen ha vist seg særlig effektfull på sort-hvitt-biler.

 
Fra 1160 pr. m2
Silkemyk struktur

Canson PrintMaKing

Et av verdens mest eksklusive kunstpapirer med røtter tilbake til Picasso og Matisse. Matt bomullspapir med silkemyk struktur. Svært godt egnet til digital grafikk og reproduksjoner. Gir fotografier et «malerisk» uttrykk.

 
Fra 1720 pr. m2
Helt hvitt kunstpapir

Epson Fine Art Cotton Textured Bright

Matt syrefritt kunstpapir med struktur. Velegnet til digitale trykk og reproduksjoner. Også mye brukt av kunstfotografer og naturfotografer fordi det det matte og slette papiret gir en svært bra detaljgjengivelse.

 
Fra 1160 pr. m2
Naturlig hvitt kunstpapir

Epson Fine Art Cotton Textured Natural

Matt syrefritt kunstpapir med struktur. Velegnet til digitale trykk og reproduksjoner. Også mye brukt av kunstfotografer og naturfotografer fordi det det matte og slette papiret gir en svært bra detaljgjengivelse.

 
Fra 1160 pr. m2

Tradisjonelle fotopapirer

Halvblank baryta

Canson Baryta Photographique

Syrefritt baryttlignende papir med halvblank overflate. Helt hvitt papir med svært høy kontrast og dyp sortfarge. Papirbase laget av trefiber.                                                                                                                                                 

 
Fra 1160 pr. m2
Blank baryta

Canson Baryta Prestige

Syrefritt baryttlignende kunstpapir med blank overflate. Helt hvitt papir med svært høy kontrast og dyp sortfarge. Papirbase laget med en blanding av trefiber og bomull.                                                                               

 
Fra 1470 pr. m2
Kunstpapir med halvblank overflate

Canson Platine Fibre Rag

Syrefritt bomullsbasert kunstpapir med halvblank overflate. Gir noe mindre kontrast og et mykere uttrykk enn andre baryttlignende papirer.       

Fra 1470 pr. m2
Fotopapir med slett overflate

Canson Photosatin Premium RC

Halvblankt brukspapir med tilnærmet slett overflate. Velegnet for prøveprint eller til tidsbegrensede utstillinger. Papiret er ikke syrefritt og kan derfor gulne over tid.

Fra 890 pr. m2
Klassisk brukspapir

Epson Premium Luster Paper

Halvblankt brukspapir med svakt perlende overflate. Velegnet for prøveprint eller til tidsbegrensede utstillinger. Papiret er ikke syrefritt og kan derfor gulne over tid.                                                                               

 
Fra 890 pr. m2
Høyblankt fotopapir

Epson Premium Glossy Paper

Høyblankt brukspapir med jevn overflate. Velegnet for prøveprint eller til tidsbegrensede utstillinger. Papiret er ikke syrefritt og kan derfor gulne over tid.                                                                                                                                                                                                

Fra 890 pr. m2

Spesialpapirer

Kunstpapir med metallisk overflate

Hahnemühle Photo Rag Metallic

Bomullbasert syrefritt kunstpapir med høyglanset metallisk overflate. Den metalliske effekten oppnås ved å legge små metallpartikler i papirers overflate. Den metalliske effekten passer spesielt godt til bilder med is, glass, metall, arkitektur og landskap.                                                                                

Fra 1470 pr. m2
Lett metallisk

Permajet Titanum Metallic Lustre

Halvblankt fotopapir med en lett perlende overflate. Har en lett metallisk overflate som gir bildet en kjølig finish. Papiret har en nøytral hvit farge og gir overraskende naturtro farger til tross for metall-coatingen. Også svært effektfullt til sort-hvitt-bilder med mye kontrast.                                                               

Fra 1160 pr. m2
Høyblank metallisk

Moab Slickrock Metallic Silver

Glossy syrefritt fotopapir med høyglanset metallisk overflate. Papiret gir en tredimensjonal effekt som gjør at mange motvier nærmest popper ut av papiret. Print på dette papiret kan minne om trykk på aluminiumsplater, men har større toneseperasjon. Papiret har en svært kjølig (blå) basisfarge.

Fra 1190 pr. m2
Japansk dragepapir

Moab Moenkopi Unryu

Tradisjonelt japansk rispapir laget med synlige fibre fra morbærtre, også kalt dragepapir. Svært tynt og delvis gjennomsiktig.                                                                                                                                                              

Fra 1750 pr. m2
Fra 1240 pr. m2
Gjennomsiktig

Permajet Digital Transfer Film

Klar film optimalisert for å gjøre digitale bildefiler om til negativer. Med denne metoden er det mulig å lage store kontaktkopier på tradisjonelle mørkeromspapirer. Også velegnet til bakgrunnsbelyst framvisning av bilder.