Fri frakt på ordrer over 1500  |  Alle priser inkl. mva

Håndkolorert print

Hva er et håndkolorert print?

Et håndkolorert (handfinished) print er et eksklusivt kunstverk. Håndkolorert betyr enkelt at kunstneren har tegnet, malt eller fargelagt et print fra et opprinnelig opplag. Hvert håndkolorerte print blir da et nytt originalt kunstverk.

Med håndkolorering kan kunstneren oppnå en annen «finish» på printet. Noen velger å legge til detaljer, noen endrer farger og kanskje også maler med Fluoriserende farger. Her er det ingen grenser for hva kunstneren kan gjøre for å skape nye uttrykk.

Fotograferer har siden kameraet kom håndkolorert farger på svart/hvitt fotografier som med dagens teknologi kan brukes kreativt også på fargebilder.

Hvilke materialer og teknikker er vanligvis brukt?

De mest kjente materialene å bruke til håndkolorering er akvarell, akrylmaling, oljemaling, grafittblyant, fargeblyant, spraymaling og tusj. Alle disse materialene, teknikkene og flere kan brukes på våre printpapirer.

Printpapirene er ikke laget på samme måte som feks. akvarellpapirer selv om det har samme struktur. Dermed vil ikke printpapirene tåle samme mengde vann som et akvarellpapir. 

Papirene har også en «coating» for å optimalisere dem for pigmentblekk som kan skape noen utfordringer for kunstnere som bruker hardere teknikker og materialer.

Print montert på plate

Fineartprint tilbyr print på 37 ulike foto- og kunstpapirer. Fineartprint kan montere papiret på aluminium eller skumplate som stiver opp papiret. Det gjør at du kan jobbe med våtere teknikker uten at papiret svulmer og bøyer seg. Les mer om print montert på plate her.

Vi jobber hele tiden med å teste hva papirene vi leverer kan utnyttes til og hva som fungerer bra og ikke så bra på de forskjellige alternativene. Spør oss gjerne om råd!

Har du erfaringer med håndkolorering av print? Del de gjerne med oss. 

Papirer med slett overflate vi anbefaler til håndkolorering:

Papirer med tekstur vi anbefaler til håndkolorering:

Tradisjonelle fotopapirer vi anbefaler til håndkolorering:

LES OGSÅ:

Back to Top

Søk etter produkt

Produktet har blitt lagt til handlekurv